5  
4  1
3  
2  
1  
Case_study_Bild.jpg
Author: Anna Thormann Rate this Case Study:
please log in to rate
Contact: Anna Thormann
Views:5142 Posted:March 2007
User rating: Last update:July 2011
Languages:EN | CZ | HU | PL | RO

Home > Case Studies > Search > Case Study Search > Search Results >

Prima colaborare în Danemarca între o primărie şi un club privat de carsharing Koege (Danemarca)

Proiectul priveşte cooperarea dintre o instituţie publică (primăria din Koege) şi clubul privat de carsharing. Det Groenne Hus, Agenţia pentru Energie şi Mediu a organizat diferite acţiuni pentru promovarea ideii carsharing (utilizarea în comun a maşinii) în oraş din vara anului 2006 până în vara 2007.

Context & Obiective


Cluburile de carsharing din Danemarca sunt de obicei în mâini private şi sunt nonprofit. Aşadar maşinile sunt folosite în primul rând la sfârşit de săptămână şi seara, şi au o cultură puternică cu privire la maşinile comune.

Scopul proiectului este dublă:
• utilizarea eficientă al maşinilor comune prin cooperarea dintre utilizatori privaţi şi comerciali
• promovarea carsharing-ului ca modalitate de mobilitate durabilă în oraş
Obiectivul activităţilor este să atragă mai mulţi utilizatori ai maşinilor carsharing pentru a înfrânge barierele culturale dintre utilizatorii comerciali şi privaţi, iar în final să obţină recomandări pentru politicieni să facă din transport subiectul acţiunilor agenda 21.

ImplementareProcesul este:
1) Introducerea ideii de carsharing
2) Înfiinţarea serviciului pentru utilizatorii comerciali, de exemplu facilităţi de parcare, chei, calitatea de membru profesională.
3) Introducerea sistemului oferind ajutor hotline şi conferinţe informaţionale
4) Un scurt interviu-sondaj pentru identificarea barierelor dar totodată potenţialul dintre utilizatorii comerciali şi privaţi
5) Campanii directe de marketing

Măsuri
-interviu de calitate pentru identificare subiectelor de marketing
-implementarea serviciului pornind cu două maşini
-marketing direct prin intranet, broşuri informaţionale şi activităţi de presă pentru realizarea unei identităţi puternice pentru carsharing.

Proiectul este realizat în oraşul Koege promovând un nou parteneriat între utilizatorii privaţi şi profesionali. Proiectul a fost implementat în cadrul programului de instruire susţinută de Uniunea Europeană COMPETENCE.

Concluzii


Rezultate
Interviurile au arătat:
• Lipsa motivaţiei de a utiliza maşini în sistem carsharing în locul maşinilor personale
• Nesiguranţă în legătură cu rezervările, parcare
• Impresia timpului pierdut pe timpul rezervării, primirii şi parcării în comparaţie cu utilizarea maşinilor proprii.
Ideea în general este bună dar în practică are nevoie de iniţiative politice şi administrative. Are nevoie de argumente şi aprobări. O campanie de marketing trebuie să ajute îmbunătăţirea cunoştinţelor şi argumentelor noului serviciu.

Învăţăminte
Utilizarea carsharing este privită în mod diferit în scop de lucru şi în mod privat. Dacă doreşti ca angajaţii să folosească mijloace de transport durabile, în niciun caz nu trebuie să fie o greutate în plus şi este nevoie de aprobarea angajatorului.

Autor

Anna Thormann

Contact

Anna Thormann

Related Case StudiesThis Case Study is part of the European urban mobility and transport best practice collection from Eltis - www.eltis.org.